INFORMÀTICA

Suport informàtics

TICO (Tableros Interactivos de COmunicación) es una aplicación informática para generar y utilizar tableros de comunicación de forma interactiva.

El programa se compone de dos aplicaciones independientes y diferenciadas pero complementarias entre sí: Editor e Intérprete.

* Con el Editor se pueden crear los tableros que contendrán todos los elementos visuales, auditivos o de control de entorno.

* El Intérprete permite usar los tableros de comunicación previamente creados con el Editor para superar las limitaciones comunicativas. Esta aplicación está dotada de una función de barrido que hace un recorrido secuencial por los elementos del tablero, con lo que se facilita el acceso a las personas que tienen trastornos graves en la motricidad. Además, los elementos del tablero se pueden agrupar para construir frases.
Instalar Proyecto TICO


Descargar PROYECTO TICO

Proyecto TICO YO HABLO
PICTO SELECTOR
Picto Selector és una aplicació per a Windows, desenvolupada per Martijn van der Kooij, i dissenyada per facilitar la selecció i impressió de pictogrames en làmines d'una forma ràpida i senzilla. L'enllaç de l'aplicació, per descomptat programari lliure, en tots els idiomes és Pécs for all, encara que jo us hagi posat directament la versió en català.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Els pictogrames inclosos procedeixen de diferents sistemes, entre ells ARASAAC, Straight-Street.com i Sclera.be i estan traduïts a l'holandès, l'anglès, l'espanyol i al francès. La mateixa aplicació està traduïda també a aquests idiomes.
 
 

La recerca de pictogrames, mitjançant autocompletat, es pot realitzar tant per noms com per categories. Un cop trobat el pictograma adequat es pot arrossegar directament des del quadre de cerca fins a la fulla o altres aplicacions de Windows. He provat a arrossegar sobre Word i ho fa perfectament. Anem-una meravella!.


També es poden inserir quadres amb text o un tros d'una fotografia molt fàcilment. Encara que us poso les captures que hi ha a la web de Martinj, he provat amb altres fotografies diferents i és lucinant el bé que funciona.
Incorpora un gran nombre d'opcions fent clic amb el botó esquerra o amb el dret, el que li converteixi en una aplicació amb moltes possibilitats.

TECLAT VIRTUALhttp://robotica.udl.es/


PROGRAMA INFORMÀTIC: MIRA ELS MEUS CUCS

http://sites.google.com/site/miracucs/Home


Locucions dels pictogrames ARASAAC en francès, anglès i català.


doncs si entreu avui al portal, busqueu un pictograma i premeu sobre ell per veure la fitxa ... aparecen todas las locuciones en francés, inglés y catalán :) apareixen totes les locucions en francès, anglès i català:
Igual que amb les locucions en català, podem afegir les locucions a la nostra selecció o descarregar directament.
ARASAACPLAFONS DE COMUNICACIO  • Grupo de aplicaciones digitales para la iniciación de la lectura y de la escritura a partir del desarrollo creativo, cognitivo, metacognitivo y sensorial.
  • Plataforma pensada para el aprendizaje basado en las inteligencias múltiples.
  • Programa adaptado para alumnos con discapacidad motriz, cognitiva y sensorial.
  • Pensado, creado y ensayado en situaciones diversas de dificultad de aprendizaje: soporte educativo en la escuela inclusiva, adaptación curricular para alumnos emigrantes, aulas de formación de personas adultas y en general allí donde sea necesario trabajar con materiales significativos, constructivistas, colaborativos, abiertos...  • TALLERS PER A L'ESCOLA INCLUSIVA