diumenge, 27 de febrer de 2011

TIRES DE SÍL·LABES PER A LA LECTURA
Des de el bloc "Recursos per a l'educació Especial" .Material per treballar la construcció i la lectura de paraules a través del reconeixement de les seves síl·labes.
Es tracta de diferents tires de cartolina amb l’escriptura de síl·labes que, quan es passen per dins d’uns cartonet amb forats, serveixen per formar paraules.

La font d’on he extret la informació del material prové de dos blocs preferits:

1. EN EL AULA DE APOYO
2. ACTILUDIS

En ells, el material es presenta amb l’objectiu de formar paraules de dues síl·labes.

Personalment, he adaptat les plantilles i he utilitzat aquesta idea per crear material destinat a treballar la consciència sil·làbica amb els alumnes formant paraules d’1 a 4 síl·labes.

La primera part del material que us presento consta de les tires de síl·labes amb les quals es poden confegir el nom dels animals (utilitzant la tira número 1 si el nom té una síl·laba, les dues primeres tires si en té dues, les tres primeres si en té tres…). Un consell: si grapeu les tires verticals de la plantilla us anirà molt millor i no es desenganxarà (sobre cada línia hi he posat una grapa).
La segona part consta d’un seguit de fitxes on els alumnes han d’utilitzar les tires per confegir el nom de les imatges dels animals i, un cop confegit, n’han de pintar el nombre de síl·labes (estrelles) i escriure’n el seu nom.
TIRES DE SÍL·LABES AMB ANIMALS