Tots vivim sota el mateix cel però tenim diferents horitzons. “Es riuen de mi perquè sóc diferent. Jo ric d'ells perquè són tots iguals.”
dissabte, 17 de desembre del 2011
dilluns, 12 de desembre del 2011
dimarts, 29 de novembre del 2011
dissabte, 19 de novembre del 2011
diumenge, 6 de novembre del 2011
dijous, 3 de novembre del 2011
dimarts, 1 de novembre del 2011
dissabte, 29 d’octubre del 2011

PRESENTACIÓ AL DPT. D'ENSENYAMENT DELS PROTOCOLS DE DETECCIÓ DE LA DISLÈXIA, PRODISCAT
El divendres 7 d’octubre de 2011, el CLC va presentar els protocols PRODISCAT, per a la detecció de la dislèxia, al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
L’elaboració d’aquests protocols van ser un encàrrec de la mateixa Consellera al CLC, i en la redacció dels quals hi han participat: Anna Civit, Mireia Sala, M. Carmen Martín, Victoria González, Enriqueta Garriga, Carme Huguet i Elisabeth Dulcet.
Els protocols tenen un redactat clar i concís, perquè siguin útils als docents, que seran els encarregats d’utilitzar-los. La franja d’edat va des de P-5 fins a Batxillerat.
Podeu consultar-los a COMUNICACIÓ, apartat INFORMACIÓ OBERTA.
http://www.clc.cat/
divendres, 21 d’octubre del 2011
diumenge, 16 d’octubre del 2011
JOC PER A REPASSAR LES TAULES DE MULTIPLICAR

Joc que serveix per a repassar les taules de multiplicar de forma lúdica.Permet fer-ho de forma individual o en grup.
A l'enllaç es poden descarregar les cartes i les instruccions de joc.
Joc de les taules
És una aportació del blog "Familia y cole"
divendres, 7 d’octubre del 2011
Familia y cole

Se trata de una página educativa destinada a los padres y madres con hijos de 2 a 12 años.
También está destinado a maestros, maestras y a profesionales que intervienen con niños de estas edades: orientadores, psicopedagogos, trabajadores sociales, etc. Encontrarán estrategias, pautas y materiales concretos para vuestra labor.
Familia y cole
dimarts, 20 de setembre del 2011
ARAWORD

Llevamos unos cuantos meses trabajando en un nuevo proyecto de software libre que os puedo asegurar que con el tiempo se convertira en una de las herramientas fundamentales para la comunicación aumentativa y alternativa. Lo hemos mostrado en algunos cursos a los que hemos asistido y la gente se ha entusiasmado con esta nueva herramienta, en la que todavía tenemos que invertir unas cuantas horas para implementar nuevas opciones. Es cuestión de tiempo y de desarrollo.
Aprovechando el comienzo de curso y las demandas de usuarios que nos los han solicitado, hoy, por fin, podemos anunciaros que ya tenéis disponible para su descarga la primera versión del procesador de textos con pictogramas AraWord.Antes de entrar a describiros la herramienta, es necesario comentaros que este proyecto ha sido desarrollado por Joaquín Pérez Marco, bajo la supervisión de Joaquín Ezpeleta Mateo (Departamento de Informática e Ingeniería de Sistemas del Centro Politécnico Superior de la Universidad de Zaragoza) y han colaborado en el mismo, profesionales del C.P.E.E. Alborada y del Centro Aragonés de Tecnologías para la Educación (CATEDU).
La idea inicial fue la creación de un procesador que permitiera la escrithttp://www.blogger.com/img/blank.gifura simultánea con texto y pictogramas, facilitando así la elaboración de materiales y adaptación de textos para las personas que presentan limitaciones en el ámbito de la comunicación. Como es lógico, hemos incorporado la base de datos de pictogramas de ARASAAC en su desarrollo, aunque, en esta primera versión, no están contenidos los más de 12ooo pictogramas del portal, ya que se están procesando en estos momentos para incorporarlos posteriormente.
Podéis descargarlo desde desde esta DIRECCIÓN (si os dice que el archivo no está disponible temporalmente seguir intentándolo)
Una vez descargado, pulsad dos veces sobre el archivo y seguid los pasos de la instalación. Desde este momento, podéis elegir ya el idioma de la aplicación. En esta primera versión, la aplicación está traducida al inglés, francés, catalán, italiano, alemán, portugués y portugués de Brasil tanto en los menús generales, como en los pictogramas que vamos a utilizar en el documento.
Cuando la instalación haya finalizado, aparece el icono del programa en el escritorio de nuestro ordenador. Pulsamos sobre él y comenzamos a familiarizarnos con la aplicación. En breve, os preparamos unas entradas, en forma de manual, para que comprendáis mejor el funcionamiento y conozcáis como sacarle el máximo rendimiento.
diumenge, 4 de setembre del 2011
dilluns, 18 de juliol del 2011
PROGRAMACIO PSICOMOTRICITAT INFANTIL
Des del blog IDEES MAGISTRALS
Aquesta és la programació de psicomotricitat que vaig utilitzar el curs passat. Està pensada per P3, P4 i P5 encara que moltes activitats es repeteixen en els 3 nivells. Com a l'escola em van facilitar la que s'havia fet l'any anterior, ha sigut fàcil adaptar-la. L'únic problema que m'he trobat és que no he pogut fer activitats massa variades perquè el material no era molt divers; només hi havien bancs, aros, pilotes, cordes, xanques i algun que altre mòdul.
Aquesta és la programació de psicomotricitat que vaig utilitzar el curs passat. Està pensada per P3, P4 i P5 encara que moltes activitats es repeteixen en els 3 nivells. Com a l'escola em van facilitar la que s'havia fet l'any anterior, ha sigut fàcil adaptar-la. L'únic problema que m'he trobat és que no he pogut fer activitats massa variades perquè el material no era molt divers; només hi havien bancs, aros, pilotes, cordes, xanques i algun que altre mòdul.
dijous, 7 de juliol del 2011
dilluns, 20 de juny del 2011
Manual para los primeros 100 Días - Autism Speaks
Un manual para ayudar a las familias a obtener la información crítica que necesitan durante los primeros 100 días luego de un diagnóstico de autismo.
Manual de los 100 dias - Autism Speaks
View more documents from davidpastorcalle
divendres, 17 de juny del 2011
dijous, 16 de juny del 2011
dissabte, 11 de juny del 2011
divendres, 10 de juny del 2011
dimecres, 8 de juny del 2011
dimarts, 7 de juny del 2011
150 herramientas didácticas gratuitas

150 herramientas didácticas gratuitas para crear materialhttp://www.blogger.com/img/blank.gifes educativos con tics.
http://excellereconsultoraeducativa.ning.com/profiles/blog/show?id=1990721%3ABlogPost%3A50192&xgs=1&xg_source=msg_share_post
dimecres, 25 de maig del 2011
divendres, 20 de maig del 2011
dimecres, 11 de maig del 2011
dissabte, 7 de maig del 2011
dilluns, 2 de maig del 2011
diumenge, 17 d’abril del 2011
dissabte, 16 d’abril del 2011
diumenge, 10 d’abril del 2011
dimarts, 5 d’abril del 2011
Convert Docx to Doc, converteix documents docx a doc online!

Sovint ens trobem que hem d'obrir els arxius de word 2007 (.docx) i no podem perquè tenim el Word 2003 (.doc). Des de doc.investintech podreu convertir arxius de docx a doc en només 3 passos. Cal que aneu a la web, carregeu el vostre arxiu docx que desitgeu convertir, pressioneu convert i descarregueu l'arxiu generat. I tot això sense cap tipus de registre.
http://www.doc.investintech.com/
diumenge, 3 d’abril del 2011
dimarts, 22 de març del 2011
IEDUCA ( Recursos tic Illes balears )
diumenge, 20 de març del 2011
MES DE 100 EINES A LA XARXA

Selecció de més de 100 eines a la xarxa que permeten crear materials didàctics: exercicis, activitats, jocs, mapes conceptuals....classificats per :
* Generadors de quaderns, llibres i publicacions digitals
* Generadors de qüestionaris i exercicis
* Generadors de webquests i caceres del tresor
* Generadors de fulls de cal·ligrafia i paper pautat
*
Generadors de mapes conceptuals i mentals
* Generadors de contes, lletres, textos i núvols de paraules
* Generadors de targetes de bingo, fitxes de dòmino i altres targetes
* Generadors de vídeos, cartells i pòsters
* Generadors de mosaics i puzles
* Generadors de còmics i dibuixos animats
* Generadors de calendaris i rellotges
* Generadors de mapes geogràfics i cartogrames
* Altres generadors: jocs de taula, gràfiques, laberints, mandales...
dimecres, 9 de març del 2011
diumenge, 27 de febrer del 2011
TIRES DE SÍL·LABES PER A LA LECTURA



Des de el bloc "Recursos per a l'educació Especial" .Material per treballar la construcció i la lectura de paraules a través del reconeixement de les seves síl·labes.
Es tracta de diferents tires de cartolina amb l’escriptura de síl·labes que, quan es passen per dins d’uns cartonet amb forats, serveixen per formar paraules.
La font d’on he extret la informació del material prové de dos blocs preferits:
1. EN EL AULA DE APOYO
2. ACTILUDIS
En ells, el material es presenta amb l’objectiu de formar paraules de dues síl·labes.
Personalment, he adaptat les plantilles i he utilitzat aquesta idea per crear material destinat a treballar la consciència sil·làbica amb els alumnes formant paraules d’1 a 4 síl·labes.
La primera part del material que us presento consta de les tires de síl·labes amb les quals es poden confegir el nom dels animals (utilitzant la tira número 1 si el nom té una síl·laba, les dues primeres tires si en té dues, les tres primeres si en té tres…). Un consell: si grapeu les tires verticals de la plantilla us anirà molt millor i no es desenganxarà (sobre cada línia hi he posat una grapa).
La segona part consta d’un seguit de fitxes on els alumnes han d’utilitzar les tires per confegir el nom de les imatges dels animals i, un cop confegit, n’han de pintar el nombre de síl·labes (estrelles) i escriure’n el seu nom.
TIRES DE SÍL·LABES AMB ANIMALS
divendres, 11 de febrer del 2011
diumenge, 30 de gener del 2011
dimecres, 12 de gener del 2011
JOCS AMB TAPS



La máquina de los tapones (Para múltiples actividades)
En el blog “reciclando en la escuela” encontré una actividad para reconocer números mediante un juego bastante simple, pero llamativo. Se trata de pegar las bases de los tapones de los tetra bick de leche, zumo,… en una tablilla y escribir o pegar sobre los tapones números o lo que se os ocurra. A partir de esta maravillosa idea he creado varios juegos para trabajar las matemáticas, inglés y música. Dejo la explicación de cómo hacerlo, los ejercicios preparados y las plantillas para poder generar más.
CONSTRUCCIÓN:
Si quieres que la tabla tenga las dimensiones de una hoja A4 al objeto de imprimir actividades para realizar por los alumnos/as, tal y como en las fotografías, las dimensiones deben ser 29 cm x 10 cm.
Necesitas: tablé o cartón duro de dichas dimensiones, 10 tapones de blick de leche, zumo, sopas,… por tabla, cola de contacto en gel y si quieres decorarla para que no se vea la tabla de madera, cartulina del color que quieras.
SUGERENCIAS:
Las posibilidades de esta máquina de tampones es múltiple, puedes jugar desde el bingo (ver el elaborado por Marta de “reciclando en la escuela) escribiendo o pegando los números del 0 al 100 en los tapones, hasta trabajar música, inglés o cálculo, para lo cual he preparado unas plantillas para imprimir y usar.
La tira de actividades puede contener la actividad que quieras a modo de pregunta a resolver con los tapones y se recomienda plastificar para una mayor duración y fijar en la tabla mediante un par de pinzas o clic. Además de las propuestas más adelante dejamos la plantilla vacía para crear más.
dimarts, 4 de gener del 2011
CONCEPTO - CLASIFICACION
CONCEPTO / CLASIFICACIÓN
Desde ADAPTAAUTISMO
Esta actividad, por su formato repetitivo de imágenes, ayuda a los niños a interiorizar conceptos.
El concepto es un constructo mental de las experiencias sociales, individuales, … y sobre todo del lenguaje.
Para interactuar con nuestro entorno precisamos de imágenes mentales, con las que podamos comprender la relación con el medio. Las palabras son símbolos que nos aportan conocimiento, adquiriendo a la vez una dimensión comunicativa.
Si somos capaces de percibir atributos similares estamos realizando una clasificación.
Desde ADAPTAAUTISMO
Esta actividad, por su formato repetitivo de imágenes, ayuda a los niños a interiorizar conceptos.
El concepto es un constructo mental de las experiencias sociales, individuales, … y sobre todo del lenguaje.
Para interactuar con nuestro entorno precisamos de imágenes mentales, con las que podamos comprender la relación con el medio. Las palabras son símbolos que nos aportan conocimiento, adquiriendo a la vez una dimensión comunicativa.
Si somos capaces de percibir atributos similares estamos realizando una clasificación.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)